1. Master
  2. Klesdesign og kostymedesign
  1. Helle Lie Jakobsen
  2. Utsiktspunkter / Viewpoints

Bio

Med en bakgrunn i tekstil- og klesdesign jobber jeg som designhåndverker mellom disse to feltene. Jeg har alltid vært nysgjerrig på prosessen bak et stykke arbeid. Håndverk interesserer meg da det har en hensikt i seg selv. Jeg ønsker i designpraksisen min å sette håndverksteknologi i ny bevegelse.


Bakgrunn

Jeg er i ferd med å flytte vekk fra Oslo, hvor jeg er oppvokst. I stedet for å bo i byen skal jeg overta min samboers slektsgård, som ligger omtrent syv hundre meter over havet. På gården skal jeg starte en designpraksis og jeg vet ikke hvordan det kommer til å gå. Utsiktspunkter er begynnelsen på oppstarten av en virksomhet som skal bruke kun de verktøyene jeg har nært ved meg. Med utgangspunkt i forberedelsen på en ny tilstedeværelse søker jeg meg heller bakover til geografiske steder fra barndommen, opprinnelige draktformer, tråden og hånden.


Med et ønske om å skape en fremtidig håndverksbasert designpraksis, reflekterer prosjektet mitt rundt spørsmålet om i hvilken grad dette lar seg gjøre i dagens kontekst. Prosjektets metode baserer seg på at klærne skapes på bakgrunn av tekstilet, et prinsipp som er hentet fra eldre drakthistorie. Jeg har forholdt meg innenfor vevstolens teknologiske rammer, men utforsket tekstilet som uttrykksform og formgiver.


Prosjektbeskrivelse

Ved å åpne opp, i et forsøk på dekonstruksjon av tekstilet, søker jeg utgangspunkt for form og funksjon i et transparent tekstil. En ti meter lang renning, med et variert innslag, danner fundamentet for det endelige arbeidet – en serie klesplagg. De håndvevde tekstilene, i kombinasjon med stoffer av tilsvarende materialinnhold, har blitt modellert på kropp for å hente frem tekstilets ulike potensialer som klesplagg. Fargevalgene er inspirert av utsiktspunkter der naturlige omgivelser er i forandring og naturmaterialer som ull og lin er kombinert med viskose for å utnytte materialenes ulike egenskaper.


Sosiale medier

@helleliejakobsen

    Kontaktinformasjon

  1. helle.l.jakobsen@hotmail.com
  2. instagram.com/helleliejakobsen