1. Bachelor
  2. Grafisk design og illustrasjon
  1. Øistein Bergli
  2. Tegneserietrøbbel

Bakgrunn

I tillegg til at jeg har vært interessert i tegneserier hele livet, kommer mye av inspirasjonen til dette prosjektet fra samtidstegneserier som har gjort mye for å vise særegne aspekter ved tegneseriemediet.


Siden jeg ikke har et konkret tema for prosjektet, har jeg som mål å utforske mediet på det tekniske og narrative planet. Jeg er inspirert av kunstnere som klarer å få frem særegne trekk ved mediet sitt. I tillegg er jeg rett og slett interessert i å utvikle meg selv som tegneserieskaper og i å utvikle min egen kunnskap om mediet.


Prosjektbeskrivelse

I prosjektet mitt lager jeg en tegneserie hvor jeg jobber med å veve sammen ulike ideer om form, funksjon og narrative grep, slik at det til slutt blir en sammenhengende, lengre tegneserie.


Jeg har latt meg inspirere av alt fra eksperimentelle filmer til pek-og-klikk-spill, samt forskjellige former for tegneserier. Siden tegneserien har en segmentert struktur som lettere gir meg muligheten til å få utløp for et større spekter av ideer, kan jeg fokusere på forskjellige aspekter i de forskjellige delene.


Jeg tegner utelukkende med penner i forskjellige farger og skal trykke tegneserien i tre farger på risograf.


    Kontaktinformasjon

  1. oistein.bergli@gmail.com
  2. øisteinbergli.no