1. Bachelor
  2. Grafisk design og illustrasjon
  1. Nazash Ishtiaq Ahmad
  2. Nazar: det gode øyet

Bakgrunn

Talismaner av «det onde øyet», også kjent som Nazar, blir tatt i bruk for å holde bæreren av talismanen trygg. «Det onde øyet» handler om at man kan være offer for en forbannelse og at misunnelige blikk kan føre med seg ulykke, enten det var ment slik eller ikke.


Prosjektet mitt handler om overtro, eller troen på at det ligger en forklaring bak uforklarlige hendelser i livet. At man kan beskytte seg selv og andre ved å utføre ritualer ved hjelp av hverdagsprodukter. Hvordan kan en chili som henger i døra ha overnaturlige krefter, mens en chili som ligger på kjøkkenbenken ikke har slike krefter? Utføres disse ritualene for å tilfredsstille ens eget sinne og for å lette på hjertet, eller utføres de rett og slett for å ha noe å skylde på hvis ting går galt?


Prosjektbeskrivelse

Jeg ønsker å gi en grafisk forklaring på Nazar, gjennom materialbruk, grafiske elementer og tekst. Hovedideen min er å pakke inn råvarer fra matbutikken. Blir varen mer spesiell når den er pakket inn i en emballasje, markedsført og solgt med en intensjon om at den kan beskytte noen?

Jeg vil også bruke bruke konseptet «russiske dukker», som er dukker som kan deles på midten for å avsløre at det finnes en mindre, men lik, dukke inni den originale. Åpner du dukken som fantes inni den originale dukken, rommer den enda en ny dukke. Og slik fortsetter det. Dette vil jeg gjøre for å aktivere brukeren til utforskelse når han eller hun pakker opp pakkene. Dette vil jeg gjøre for å vise at emballasjen representerer beskyttelse og at den igjen beskytter en gjenstand som er til for å beskytte.


    Kontaktinformasjon

  1. nazash_91@hotmail.com