1. Bachelor
  2. Grafisk design og illustrasjon
  1. Erlend Peder Kvam
  2. Windyland

Bakgrunn

Prosjektet Windyland ønsker å utforske hvordan man kan bygge en historie på monumentenes premisser og hvordan de som statiske utsagn legger grunnlaget for det offentlige ordskiftet.


Historien om Windyland har gitt oss innsikt i en unik parallellkultur, en kultur som får monumentteoretikere over hele verden til å klø seg i hodet av forundring og fascinasjon.


Prosjektbeskrivelse

Høsten 2016 oppdaget arkeolog Dr. Windy Schneider en uoppdaget holme midt mellom Oterholmen, Hankammen, Sandholmen og Grønnholmen, vest for Ytre Gjæsingen i Froan i Frøya kommune i Trøndelag. Holmen ble døpt Windyland etter arkeologen selv og har på kort tid blitt et populært reisemål på grunn av de mange tankevekkende monumentene som ble funnet på holmen. Dr. Schneider har utarbeidet en teori om at de harde værforholdene rundt holmen førte til at all offentlig kommunikasjon i det vesle samfunnet utelukkende besto av å bygge monumenter. Den sterke vinden, kombinert med monumentenes beskjedne størrelse, gjør at arkeologen antar at en gjennomsnittlig Windyaner må ha vært om lag femten centimeter høy.

Sosiale medier

@erlend.pederk


    Kontaktinformasjon

  1. erlend.pk@gmail.com
  2. erlendpeder.no