1. Bachelor
  2. Klesdesign og kostymedesign
  1. Sara Skogøy
  2. «Sex, lies and that one friend who became gluten intolerant overnight and never told you, so when she came over for dinner she couldn’t eat anything, thanks Sharon»

Bakgrunn

I dette prosjektet tar jeg utgangspunkt i husfruen som fenomen. Hvor mye har egentlig forandret seg siden femtitallet? Gjennom et satirisk blikk på kvinnerollen i dagens samfunn vil jeg belyse den gjennomgående kritikken kvinner møter gjennom hverdagens krav. En viktig inspirasjon har vært tv-seriene Desperate Housewives og Big Little Lies, som begge dramatiserer og romantiserer livene til moderne husfruer.


Prosjektbeskrivelse

Jeg har tatt utgangspunkt i soverommet og kjøkkenet som representanter for de to sterkeste lystene hos mennesket, nemlig matlysten og sexlysten. Disse lystene blir sett på som forbudte for en kvinne å leve ut fordi kvinnen er til for å nytes, ikke for selv å nyte. I kolleksjonen min kommer kjøkkenet til uttrykk gjennom kjøkkenduker, sølte drinker og maten du aldri legger ut på Instagram. Soverommet viser seg i form av silker, smockingteknikker, frekke lakkhansker og snev av dyremønster.

Sosiale medier

@saraskogoy

    Kontaktinformasjon

  1. saraskogoy@gmail.com
  2. saraskogoy.com