1. Master
  2. Grafisk design og illustrasjon
  1. Maren Bjørg Tollnes Kjærnes
  2. Vi, de urørlige.

Bio

Jeg er en designer som liker å utfordre tradisjonelle ideer om hva grafisk design kan være, samt å utforske møtepunktet mellom design og kunst. Arbeidet mitt er multidisiplinært og sprer seg over en rekke ulike disipliner.


Bakgrunn

1969 er året eventyret startet. Oljen var det sorte gullet som med en enorm hastighet skulle gjøre landet vårt til et av verdens mest velstående. I løpet av snaue femti år har vi gått fra å være den ubetydelig lillebroren, til å bli den overlegne storebroren og en pioner i verdenssammenheng. I 2017 ble Norge, for trettende år på rad, kåret av FN til verdens beste land å bo i. I masterprosjektet mitt ser jeg nærmere på hvordan en slik enorm medgangsvind kan påvirke et folkeslag. Hvordan har oljevelstanden formet landet vårt?


Prosjektbeskrivelse

Personlig får jeg ofte følelsen av at landet vårt befinner seg bak et skuddsikkert glass, med resten av verden på andre siden av glasset. Urørlig. Det er denne følelsen jeg ønsker å fange i prosjektet mitt, følelsen av å være i dette beskyttede rommet. Prosjektet Vi, de urørlige utforsker en idé om at følelsen av urørlighet kan anses som en del av Norges nye nasjonalfølelse. Gjennom skapelsen av en romslig illustrasjon har jeg som mål å sette et kritisk blikk på måten oljevelstanden har formet landet vårt. Prosjektets sluttresultat er en baldakin av marmorert silke. En baldakin er en form for prydet overheng, ofte båret i prosesjon eller montert over en sitteplass eller seng, som en symbolsk beskyttelse og markering av verdighet. Det handler om å lage et avgrenset område, hvor det på innsiden vil finne seg urørlig.


    Kontaktinformasjon

  1. marenbtk@hotmail.com
  2. www.bjorgstudios.com